Διαβάστηκαν .........

Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε τα σχόλια σας, τις απορίες σας και τις επισυνάψεις σας στο kostasversion@hotmail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα λεφτά δεν φέρνουν την … επιτυχία

Παραφράζοντας το γνωστό ρητό θέλω να δείξω την κατάσταση που επικρατεί στην Σίτυ.
Μιλάω βέβαια για την Μάντσεστερ Σίτυ την ομάδα που 3 χρόνια πριν αποκτήθηκε από Άραβες !
Οι άνθρωποι με τις κελεμπίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στέλνουν τα πετροδολάρια, αλλά σίγουρα μέχρι τώρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένοι από την «επένδυσή» τους.

Πριν δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Μαρκ Χιούς, ο οποίος το μόνο που κατάφερε ήταν να τους περάσει στο Europa League της επόμενης χρονιάς.
Φυσικά απολύθηκε στο τέλος του 2009 και στην θέση του ήρθε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Ο Ιταλός τεχνικός είχε ένα καλούτσικο βιογραφικό.
Τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στα 11 αυτά χρόνια που προπονεί τις πέτυχε με την Ίντερ:
Τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, δύο συνεχόμενα Κόπα Ιταλίας και δύο συνεχόμενα Σούπερ Καπ Ιταλίας.
Παρόλα τα λεφτά που ξόδεψε ο Μοράτι, το βιογραφικό του δεν περιλαμβάνει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είχε όμως την τύχη οι νέοι ιδιοκτήτες της Σίτυ να του προσφέρουν την θέση στην άκρη του πάγκου των «πολιτών».
Για ακόμα μια φορά συμπορεύεται με πλούσια αφεντικά!
Την πρώτη μισή του χρονιά, μπόρεσε να πάρει θέση για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ πέρυσι κατάφερε να βγάλει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ της φετινής περιόδου.
Το οποίο πάντως δεν το ξεκίνησε καλά. Έφερε ισοπαλία με την Νάπολι και έχασε εύκολα από την Μπάγερν Μονάχου. Το κυριότερο πρόβλημα όμως είναι ότι έχει χάσει τον έλεγχο !
Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο ήταν η μεγάλη φασαρία που έγινε στο Μόναχο στην ήττα με 2-0.
Η αδιαφορία των Ζαμπαλέτα και Τέβεζ να κάνουν ζέσταμα και ο εκνευρισμός του Τζέκο την ώρα της αλλαγής, δείχνουν την κακή σχέση που έχει με πολλούς παίκτες.
Φυσικά «το σκοινί» τεντώθηκε ακόμη περισσότερο από τον Τέβεζ !
Ο Αργεντινός με την ανάρμοστη και κακή συμπεριφορά του ανάγκασε την διοίκηση να ψάχνει ομάδα να τον δώσει !
Τα πράγματα δείχνουν ότι το κακό κλίμα στα αποδυτήρια και η - μέχρι στιγμής – κακή πορεία της ομάδα του Μαντσίνι στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να φέρει εφιάλτες.
Εφιάλτες για τον Ιταλό τεχνικό ο οποίος αν δεν θα καταφέρει να περάσει στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δύσκολα θα «στολίσει δέντρο τα Χριστούγεννα» στο Λονδίνο!
Ένας αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει ένα γερό ταρακούνημα στους οπαδούς αλλά και την διοίκηση που θα έχει βασικό λόγο να τον «σουτάρει» από το Etihad Stadium.
Ξόδεψε πόσα εκατομμύρια αυτά τα δύο χρόνια για να φτάσει στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση στον κόσμο !
Ο Μαντσίνι μπορεί να θεωρείται καλός προπονητής άλλα στο Μάντσεστερ δείχνει να έχει «κολλήσει».
Η ομάδα του δεν δείχνει δουλεμένη, δεν έχει ομαδικό πνεύμα, υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες με ποιότητα αλλά δεν έχουν δέσει σαν σύνολο.
Έχει ακόμα λίγο χρόνο να τους «δέσει» και να τους μάθει να παίζουν ομαδικά, να γίνουν όλοι μαζί κορυφαία ομάδα και να σηκώσουν κούπες !
Το θέμα είναι, μπορεί; Δύσκολο. Και να έχει τις δυνατότητες ο Μαντσίνι-  που δεν πιστεύω ότι τις έχει – ο χρόνος του τελειώνει.
Αν όμως καταφέρει και βγάλει τον «άσο από το μανίκι του» τότε μπορεί και να αποθεωθεί. Για την ανατροπή αλλά και για το επίτευγμα του!
Τους άσους» πρέπει να αρχίσει να τους παίζει στους αγώνες με την Βιγιαρεάλ, που ακολουθούν στο πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ.
Με 2 νίκες θα φτάσει τους 7 βαθμούς και θα πάει στην Νάπολι την 5η αγωνιστική να ολοκληρώσει την ανατροπή.
Η Ιταλική ομάδα κάνει πολύ καλή εμφάνιση για την ώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας το έργο του Μαντσίνι ακόμη πιο δύσκολο.
Η παραμονή του Μαντσίνι ισως να κριθεί σ’ εκείνο το ματς, όπως και το μέλλον της ομάδας.
Ο Ιταλός τεχνικός λοιπόν, μπορεί να είναι μέσα στους προπονητές που έχουν το καλύτερο ρόστερ, αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει μια κορυφαία ομάδα.

Οι Άραβες θα έχουν πάρει το μάθημα, ότι δεν μπορείς να φτιάξεις κορυφαία ομάδα μόνο με τα χρήματα, χρειάζεται και κορυφαίος προπονητής.
Και για να φέρουν τα χρήματα την επιτυχία, θα περιμένουμε την επόμενή τους επιλογή…