Διαβάστηκαν .........

Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε τα σχόλια σας, τις απορίες σας και τις επισυνάψεις σας στο kostasversion@hotmail.com

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το πρόβλημα της Liverpool είναι η συνειδητοποίηση!


Η Liverpool, έχει να «σταυρώσει», τετράδα (θέση) στην Premier League από την σεζόν 2008-2009, αλλά και να παίξει στο Champions League. Μια χρονιά στην οποία η Liverpool, κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Premier League και έφτασε στην τελική οκτάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  Γενικότερα η Liverpool, έχει «βαριά φανέλα», έχοντας κατάκτηση 18 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 FA Cup, 7 League Cup, 15 FA Community Shield (10 δικά της, 5 τα μοιράστηκε), 5 Champions League, 3 Uefa Cup και 3 Super Cup.

  • Η Liverpool έχει πρόβλημα στο τεχνικό επιτελείο, γιατί οι παίκτες που φεύγουν, δεν είναι απλά σημαντικοί αλλά και αντικατάστατοι ! Και δεν εννοώ ότι δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες σαν αυτούς, αλλά ότι η Liverpool δεν έχει κινηθεί για να τους αντικαταστήσει. Τι να «κόψουν» οι Lucas και Meireles ή ο Poulsen, ο οποίος είναι 30 χρονών. Το καλοκαίρι του 2009 η Real Madrid έκανε πρόταση 30 εκ. ευρώ για τον X.Alonso, ο οποίος είναι κλειδί στην δημιουργία παιχνιδιού της - δεν λέω είναι δελεαστικό ποσό, αλλά δεν μπορείς να μην τον αντικαταστήσεις. Πήρε τον Aquilani, ο οποίος έχει την ικανότητα να δημιουργεί αλλά τον έβαλε μόνο σε 18 παιχνίδια ! Υποτίθεται, τον πήρε για βασικό-αντικαταστάτη του X.Alonso , αλλά απ’ ότι αποδείχθηκε την θέση του πήρε ο Lucas. Πιθανότατα ο Benitez, δεν τον ήθελε – ήταν κίνηση των Tom Hicks και George Gillet. Έτσι δεν γίνεται ομάδα, δεν μπορείς να παρεμβαίνεις στις αποφάσεις του προπονητή., ακόμα και αν είσαι ο πρόεδρος !
  • Ένα ακόμα «φάουλ» της Λίβερπουλ, η προσθήκη ανούσιων μεταγραφών, R.Keane ο οποίος ήρθε στο Anfield 27/08/2008 και έφυγε 2/2/2009. Κρίμα πάντως γι’ αυτόν γιατί ήταν από τους καλύτερους σέντερ φορ της Liverpool εκείνη την σεζόν. Το τεχνικό επιτελείο έχει τόσο χαμηλό επίπεδο, που είναι στην λίστα των καταζητούμενων από την Αστυνομία του ποδοσφαίρου !
  • Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του Arbeloa, τον οποίο τον ζήτησε η «Βασίλισσα» έναντι 3,5 εκ. ευρώ. Ο Arbeloa, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό ή το εξαιρετικό, αλλά ένας φιλότιμος, σταθερός ποδοσφαιριστής. Ικανός, να προστατέψει την δεξιά πλευρά της ομάδας του, παρά να δημιουργήσει. Παρότι, δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό, ο Benitez τον υπολόγιζε και μάλιστα πάρα πολύ, παίζοντας 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις το 2008/2009. Ο αντικαταστάτης του, G.Jonson, είναι σίγουρα καλύτερος και πιο περιζήτητος από τον Ισπανό. Απ’ ότι όμως φάνηκε, τελικά ο Arbeloa είναι πιο καλύτερος από τον Jonson !
  • Γενικότερα η αμυντική γραμμή των «κόκκινων», έχει πολλές αλλαγές και αυτό δεν είναι πάντα καλό. Το 2010, αντί για του F.Aurelio-ο οποίος ήταν βασικότατος το 2009, την θέση του πήρε ο Insua. Φέτος την θέση του Insua, πήρε ο Konchesky.
  • Το τελικό χτύπημα, για την Liverpool ήρθε το φετινό καλοκαίρι και το έφερε η Barcelona- μπορεί να είναι η «δασκάλα» του Ποδοσφαίρου, αλλά για τους «κόκκινους» είναι «δολοφόνισσα», με την πρόταση των 17,5 εκ. ευρώ για τον Mascherano έφερε και την επιστολή : «Θες να κατεδαφιστείς ;» Και φυσικά η Liverpool απάντησε «ΝΑΙ» !
Θα μου πείτε γιατί απάντησε «ναι», γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει, ότι κουβαλάει μια «βαριά φανέλα», ότι δεν πρέπει να παίρνει μικροπροπονητές ή να μην κάνει μεταγραφές- κάνει αλλά είναι σαν να μην κάνει ! Μάλλον δεν είχε κατανοήσει, ούτε τα προηγούμενα χρόνια, ότι όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα- και μιλάω για το θέμα προπονητή. Δεν έχει προσλάβει ή απολύσει προπονητή μες στην μέση της χρονιάς, τελευταία φορά ήταν Φεβρουάριος του 1991 όταν ο Κένι Νταλγκλίς, αποφάσισε να παραιτηθεί ! Εκτός από τελευταίος και ένας από τους λίγους προπονητές που απολύθηκαν στην μέση της χρονιάς είναι και ο πρώτος παίκτης-προπονητής που προπόνησε-προπονήθηκε με την Λίβερπουλ, το 1985 ! Στην λίστα απ’ ότι φαίνεται θα μπει και ο Hodgson !