Διαβάστηκαν .........

Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε τα σχόλια σας, τις απορίες σας και τις επισυνάψεις σας στο kostasversion@hotmail.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Χρυσή Μπάλα και ΟΧΙ Χρυσός Σκόρερ !

Η «Χρυσή Μπάλα» μέχρι το 2009 είχε δύο βραβεία, το Ballon DOr και το Fifa World Player. Μέχρι φέτος όμως, γιατί ο Μπάτλερ είχε την φαεινή ιδέα, να ενώσει τα δύο τρόπαια σε ένα ! Δεν άλλαξαν μόνο τα τρόπαια, αλλά και η διαδικασία, το Ballon DOr, το ψήφιζαν δημοσιογράφοι, ενώ το Fifa World Player, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί. Φέτος λοιπόν, έχουμε την μίξη του Ballon DOr και του Fifa World Player, τα οποία έβγαλαν ως αποτέλεσμα το Fifa Ballon DOr, το οποίο το ψηφίζουν οι αρχηγοί των Εθνικών ομάδων, Ομοσπονδιακοί τεχνικοί και οι ανταποκριτές του «French Football».
  • Στα προηγούμενα χρόνια, έχουν γίνει αρκετές ….. «χάρες», στους ποδοσφαιριστές, τεκμηριώσεις των λεγόμενων μου βρίσκω, στο 2004, όταν η Ελλάδα, έφτασε στον τελικό του Euro, μαζί με την Πορτογαλία στην Λισαβόνα. Εκείνη την χρονιά- σύμφωνα πάντα με τις απόψεις μου, έπρεπε να την πάρει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ή αν δεν συμπαθούν τους Έλληνες, ας την έδιναν στον Luis Deco. Αντί για αυτούς τους δύο, το βραβείο παραδόθηκε, στα χέρια του Andriy Shevchenko, ο οποίος ναι μεν πέτυχε 33 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά από ουσία τίποτα, δεν διακρίθηκε με την Milan και η Ουκρανία δεν πέρασε στο Euro.                                                                                                          Ενώ το 2003 που πέτυχε μόλις 13 γκολ, κατέκτησε το Uefa Champions league, το Uefa Super Cup και το Coppa Italia με την φανέλα της Milan! Παρόλα αυτά δεν την πήρε το 2003, αντίθετα, την πήρε ο Pavel Nedvěd, ο οποίος δεν έπαιξε καν στον τελικό του Champions League με την Juventus!
  • Ας πάμε πιο πίσω, το 1986, έκαναν την τιμή στον Ihor Belanov, αντί του Gary Lineker. Το 1996, έγινε άλλη μια μεγάλη αδικία, την «Χρυσή Μπάλα», την πήρε ο Ronaldo, ο οποίος είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, όπως όλοι, όσοι την πήραν αλλά δεν είναι αυτός που ξεχώρισε, όπως ο Matthias Sammer, που οδήγησε την Γερμανία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το 1999 επιλέχθηκε ο Rivaldo, αντί του Beckam ή Giggs, οι οποίοι, με τις επελάσεις τους, οδήγησαν την Manchester United στην κατάκτηση του Τρεμπλ ! Το 2000 ο Figo, ήταν ο τυχερός, που κράτησε την μπάλα στα χέρια του, αντί του εκθαμβωτικού, στο μουντιάλ, Zinedine Zidan !
  • Το πρόβλημα, φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια, θα είναι ότι δεν υπάρχει το Ballon DOr και το Fifa World Player. Θα μου πείτε, γιατί αυτό είναι πρόβλημα, για τον απλούστατο λόγο, ότι οι αδικίες θα συνεχίζονται, αδικίες όπως η φετινή, αντί να πάρει την «Χρυσή Μπάλα» ο Iniesta, ο οποίος κατά την γνώμη μου ήταν από τους πιο «φωτεινούς», αυτής της σεζόν ! Αλλά και η έλλειψη του Wesley Sneijder από την τριάδα, χάρις τον οποίο, η Inter έκανε τρεμπλ- σίγουρα βοήθησε ο Mourinho, αλλά όπως είπε και ο ίδιος, δεν διδάσκει τον Ronaldo, πώς να εκτελεί τα φάουλ ή τον Τerry πώς να αμύνεται αλλά μαθαίνει στους παίκτες, πώς να «ξεδιπλώνουν» τα ταλέντα τους στο γήπεδο, ως ομάδα ! Ο Μπάτλερ ας ένωνε τα βραβεία αλλά ας ψηφίζουν μόνο οι δημοσιογράφοι και όχι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές και παίκτες. Γιατί οι παίκτες και οι προπονητές ψηφίζουν, με τις σχέσεις που έχουν με τους ποδοσφαιριστές και όχι αντικειμενικά !
  • Η φετινή «Χρυσή Μπάλα», δόθηκε στον Lionel Messi, ο οποίος πέτυχε 54 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά το βραβείο δεν λέγεται, «Χρυσός Σκόρερ» αλλά «Χρυσή Μπάλα» και δίνεται στον παίκτη ο οποίος ξεχώρισε ! Τέτοιος παίκτης ήταν ο Iniesta, Xavi, D.Milito και Sneijder ! Ο κάθε ένας από αυτούς οδήγησε την ομάδα του ή την Εθνική του στην κατάκτηση τροπαίων, όλοι εκτός του Lionel Messi ! Παρ’ όλα αυτά, πήρε την «Χρυσή Μπάλα», το αποτέλεσμα ήταν μεγάλη αδικία τόσο για τους Iniesta και Xavi αλλά για τον Sneijder, οποίος θα ήταν αυτός που θα την έπιανε στα χέρια του- αν ήταν το βραβείο Ballon DOr ! Και αυτό επειδή η πλειοψηφία των  δημοσιογράφων ψήφησε Wesley Sneijder !
Το καλό με τα βραβεία Ballon DOr και Fifa World Player, ήταν ότι ψηφιζόταν ο παίκτης που ξεχώρισε με την Εθνική ή την ομάδα του, και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Φέτος και τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουμε αυτή την τύχη, γιατί αν φέτος υπήρχαν και τα δύο πιθανότατα να έπαιρνε την «Χρυσή Μπάλα» ο Wesley Sneijder και το Fifa World Player, o Lionel Messi, αυτό θα ήταν το πιο δίκαιο…